Image 2016 09 28 2

Omroepinstallatie voetbalvereniging DTS’35

29-09-2016 / Referentie

DTS’35 is de grootste voetbalvereniging van Ede. Het eerste elftal speelt op uitstekend niveau in de 1e klasse en de dames spelen zelfs op het hoogste amateur niveau. Het was de wens van de vereniging om de verstaanbaarheid van muziek en omroep rondom het hoofdveld en op de tribune te verbeteren. RDJ sound and light heeft een passende oplossing gerealiseerd met producten van Apart Audio.

Op de hoofdtribune zijn drie muziekhoornluidsprekers geplaatst. Deze zijn op het veld gericht en in staat om zelfs de overzijde verstaanbaar te bereiken. Zelfs muziek klinkt aangenaam in de oren in tegenstelling tot de schelle hoorns die inmiddels zijn verwijderd. Aan de binnenzijde van de tribune richting de zitplaatsen zijn weerbestendige opbouwluidsprekers geïnstalleerd. De MASK4 luidspreker van Apart Audio is hiervoor gekozen dankzij zijn optimale verstaanbaarheid. Deze zijn verdeeld over de tribune, zodat een goede spreiding ontstaat.

Het geheel wordt aangestuurd door een 100V versterker. Hier is ook de bron op aangesloten. In dit geval werkt men bij DTS’35 met een bestaande, multifunctionele mediaplayer met CD en USB afspeelfunctionaliteit. In het omroephokje is een omroepmicrofoon geplaatst. Zodra de speaker op de knop drukt, is hij hoorbaar op het veld en wordt de muziek naar achteren gedrukt.

Gebruikte producten:

3 x MPLT62 muziekhoorn
4 x MASK4T opbouwluidspreker
1 x PA240P 100V versterker
1 x MICPAT-D omroepmicrofoon