Powersoft reageert met nieuwe producten op Dante chiptekorten

Powersoft reageert met nieuwe producten op Dante chip tekort

28-02-2022 / Nieuws

Powersoft heeft per direct gereageerd op de wereldwijde chiptekorten van Dante. Eind vorig jaar kondigde Audinate al aan dat er een tekort zou gaan ontstaan. Inmiddels is men niet meer in staat om hun afnemers volledig te leveren.

Powersoft heeft hier onmiddellijk op gereageerd en lanceert twee nieuwe varianten van de bestaande Duecanali en Quattrocanali Series.

DSP versies leverbaar in april
Van alle Duecanali en Quattrocanali komen DSP versies uit. Voorheen waren alle DSP versies automatisch ook uitgerust met Dante. Nu komen er stand-alone DSP modellen uit, zonder Dante.

Deze zijn intussen door ons besteld en leverbaar in april.

DSP versies met AES67 leverbaar in september
Om wel netwerk audio aan te kunnen blijven bieden worden alle Duecanali en Quattrocanali modellen uitgerust met DSP en AES67. AES67 werd al geaccepteerd binnen de Dante module, maar nu deze wordt weggelaten heeft Powersoft ervoor gekozen om alleen AES67 te integreren.

Deze zijn intussen door ons besteld en leverbaar in september.

Mezzo
Ook komen er vragen binnen over de Mezzo Series. Powersoft heeft aangegeven dat zij alle beschikbare Dante modules gaan gebruiken voor Mezzo. Dante speelt een belangrijke rol bij Powersoft's Dynamic Music Distribution en dat is dan ook de reden dat al deze modules voor Mezzo gebruikt gaan worden.

Goed bezig in roerige tijden
Powersoft slaat zich hiermee uitstekend door deze roerige tijden van chiptekorten heen. Wij hebben elke dag contact met Powersoft over nieuwe leveringen en houden onze klanten hier dan ook dagelijks van op de hoogte.