BackGreen Audio Power by Powersoft

  • GreenAudio_logo_WWW_M.jpg
  • Rack_met_K_Series.png

Powersoft produceert producten op duurzame wijze en hier trots op. Deze producten zijn bovendien erg efficiënt, omdat alle mogelijkheden van klasse D versterking maximaal worden benut. PFC (Power Factor Correction) technologie zorgt voor extreem hoge waarden op het gebied van efficiëntie. De versterkers van Powersoft transformeren alle energie uit het lichtnet om tot bruikbaar vermogen, terwijl Pulse Width Modulation de reactieve energie die terugkomt uit de luidsprekers recyclet.

Een beter milieu en een betere luisterervaring
Deze technologieën worden toegepast zonder hierbij in te leveren op geluidskwaliteit. Sterker nog, de implementatie van deze technieken verbetert de luisterervaring, terwijl wordt geholpen om de schoonheid van onze planeet te bewaren. 

Sinds het bestaan van Powersoft speelt energiebesparing een belangrijke rol de ontwikkeling van de producten en zit deze manier van denken in het DNA van het bedrijf. Het belang om energiezuinige producten te ontwikkelen neemt alleen maar toe wanneer gekeken wordt naar de huidige status van het broeikaseffect en de stijgende kosten van producten op basis van aardolie.

Deze verschijnselen hebben een trend opgeleverd die goed is ontvangen binnen de entertainmentindustrie. Er is inmiddels een bewustzijn ontstaan inzake een milieuvriendelijke en ‘groene’ aanpak.

Toch wordt er nog niet veel aandacht besteed om de apparatuur die tijdens evenementen gebruikt wordt ook op ‘groene’ wijze in te zetten. Hoewel dit slechts een klein percentage vertegenwoordigd ten opzichte van het totaal is het toch de moeite waard hierop te concentreren. Powersoft heeft dan ook besloten ecologisch-efficiënte technologieën te ontwikkelen als bijdrage voor het behoud van ons milieu.

Als fabrikant van professionele eindversterkers wordt nauwlettend aandacht besteed aan de ontwikkeling van producten die energieverbruik kunnen minimaliseren. Middels uitgebreide rekenmodellen kunnen besparingen ten opzichte van versterkers van andere merken worden aangetoond.

Green Audio Power is een geregistreerd handelsmerk van Powersoft en staat gelijk aan de ontwikkeling milieuvriendelijke producten.

Enkele technologieën die zorgen voor maximale energiebesparing zijn
Power Correction Factor
Klasse D Pulse Width Modulation

Power Factor Correction
Power Factor Correction verbetert de prestaties van de versterker door het efficiënt opvangen en verbruiken van netstroom. Het toepassen van deze technologie leidt tot:

- Energiebesparingen tot ongeveer 40%.
- Het formaat van generators wordt verkleind.
- Reduceren van bekabeling, omdat lagere RMS waardes worden bereikt tijdens gebruik.
- Minder emissie op de bekabeling dankzij lagere harmonische trillingen op de netfrequentie. Het resultaat is minder brom en vervorming vanwege een verstoorde netspanning.
- Een eindversterker die zijn volledige output levert, ondanks fluctuaties in netspanning en impedantie. De PFC voeding reguleert zichzelf en zorgt ervoor dat de Powersoft producten wereldwijd ingezet kunnen worden ondanks de verschillen in netspanning.

Klasse D Pulse Width Modulation

PWM wordt als sinds 1995 toegepast door Powersoft. Het belangrijkste aspect uit deze technologie is dat er een extreem hoge efficiëntie wordt behaald door alle energie uit het lichtnet te transformeren naar bruikbare energie om de luidsprekers aan te sturen. De reactieve energie uit de luidsprekers die terug komt wordt opgeslagen in generatoren en gerecycled.