BackBiamp acquireert HRT

  • Biamp-HRT.png
  • Biamp.jpg
  • Biamp-HRT-HuddleHub-scaled.jpg

AMSTERDAM - Biamp heeft tijdens ISE 2020 aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de overname van Huddle Room Technology (HRT) SRL in Modena, Italië. Met deze acquisitie voegt Biamp de innovatieve Huddle Hub draadloze USB- en content sharing-producten toe aan haar uitgebreide assortiment oplossingen voor vergaderruimten.

HRT is leider in draadloze USB-technologie, waarbij de verbonden apparaten direct met power gevoed worden. Het verbetert de gebruikerservaring in BYOD-ruimtes (Bring Your Own Device). Het vlaggenschipproduct is de Huddle Hub, die het mogelijk maakt dat computers, tablets of smartphones verbinding maken met display of beamer, luidsprekers, microfoons en camera's, zonder dat hier een fysieke verbinding voor nodig is. Eenmaal verbonden kunnen gebruikers inhoud weergeven, toepassingen starten en deelnemen aan soft codec UC-vergaderingen via hun eigen device.

"HRT heeft een indrukwekkende visie en technische expertise getoond bij het ontwerpen van de Huddle Hub, een werkelijk unieke en krachtige BYOD-vergaderoplossing", aldus Rashid Skaf, president, CEO en co-voorzitter van Biamp. “Huddle Hub biedt draadloze USB, schermdeling, schermheruitzending en smart room-integratie allemaal vanaf één platform en stelt ons in staat om, in combinatie met onze oplossingen, werkelijk buitengewone ervaringen voor onze klanten te creëren. Toen we onze eerste USB-samenwerkingshub, Devio, introduceerden, werd deze met enorm succes ontvangen en werd de aantrekkingskracht van krachtige, gemakkelijk te gebruiken BYOD-kameroplossingen bewezen. De draadloze USB-capaciteit van de Huddle Hub is gericht op dezelfde toepassingen en is een natuurlijke en complementaire aanvulling op de portfolio van Biamp waarvan we zeker weten dat deze goed zal worden ontvangen door zowel integrators als eindgebruikers. "

"Ik ben enorm trots op de technologie en producten die we bij HRT hebben ontwikkeld", zegt Stefano Spattini, CEO van HRT. “Ik ben ervan overtuigd dat de Huddle Hub een enorm potentieel heeft om de vergaderbeleving extreem te verbeteren. De uitdaging voor HRT was om onze producten zichtbaarheid te geven in een drukke AV-markt. De overname door Biamp zorgt ervoor dat we in contact staan met een partner die even enthousiast is als ons over hetgeen we hebben ontwikkeld.  Bovendien heeft Biamp het marktbereik en de middelen heeft om het potentieel van onze oplossingen te maximaliseren. Ik ben erg enthousiast over wat we samen zullen bereiken. "

In tegenstelling tot concurrerende draadloze USB-oplossingen, voegt de Huddle Hub het delen van schermen voor meerdere gebruikers toe, waardoor verschillende gebruikers tegelijkertijd inhoud kunnen delen op het scherm. Deelnemers aan vergaderingen kunnen ook vragen dat de weergegeven inhoud terug wordt uitgezonden naar hun laptop of mobiel apparaat, waardoor ze de inhoud lokaal kunnen bekijken in plaats van te vertrouwen op het scherm in een vergaderruimte. Dit is een geweldige functie wanneer in-room displays klein, ver weg, geblokkeerd zijn. Of als de kijker gewoon moeite heeft om inhoud duidelijk te zien. Deze unieke combinatie van mogelijkheden betekent dat de Huddle Hub drie complementaire ervaringen biedt vanaf één apparaat.

Nieuw is de zakelijke cloudgebaseerde versie van de samenwerkingstechnologie van Biamp HRT, Huddle Hub Enterprise (HH Enterprise). HH Enterprise laat ondernemingen organisaties slimme ruimtes creëren die bestaan ​​als permanente virtuele ontmoetingsplaatsen. Gebruikers kunnen virtuele kamers betreden vanaf elke locatie die bereikbaar is via het bedrijfsnetwerk en beginnen onmiddellijk samen te werken met andere bezoekers in de slimme, online kamer. Het is de ideale oplossing voor kleine groepen die rond tafels vergaderen in lobby's, kantoren of op een andere locatie die niet is uitgerust met AV-apparatuur. Hierdoor kunnen gebruikers inhoud delen en eenvoudig en efficiënt samenwerken met alleen hun computer of mobiele apparaat. Een enkel HH Enterprise-apparaat kan zes gelijktijdige vergaderingen hosten met maximaal 150 deelnemers.

Meer informatie over HRT en de Huddle Hub is beschikbaar op https://www.hrt.website. Meer informatie over het volledige productportfolio van Biamp is beschikbaar op http://www.biamp.com.