Atmosphere update

Atmosphere Firmware Update 2.5

29-03-2022 / Nieuws

AtlasIED heeft een nieuwe firmware update beschikbaar gemaakt voor haar DSP ecosysteem Atmosphere. Firmware update 2.5 biedt een aantal nieuwe functies, waaronder een open API alsook noise detection.

Open API
Met deze update breidt AtlasIED de mogelijkheden van het Atmosphere-platform uit door ondersteuning van externe controle voor fabrikanten zoals Crestron, AMX en Extron. Er zijn ook native drivers ontwikkeld, waardoor eindgebruikers AtlasIED-technologie kunnen integreren in een grotere verscheidenheid aan audio-, video- en netwerkapparaten om een ​​compleet systeem te creëren.

Naast het openstellen van de API, is AtlasIED van plan om het programmeren door derden verder te vereenvoudigen met de release van drie besturingsmodules. Er zijn drie officiële modules uitgebracht met Crestron, Extron en AMX waarmee de Atmosphere API native kan worden beheerd binnen de programmeeromgeving van elk merk. Alle modules zijn te downloaden op de productpagina's AZM4 en AZM8. De Crestron-module is beschikbaar voor Series 3 en 4-controllers en zal beschikbaar komen in Crestron's Application Market.

Noise detection
Ook de Automatic Noise Sensors van Atmosphere hebben een upgrade gekregen. Gebruikers kunnen nu regels en grenzen instellen voor die sensoren, die automatisch het volume hoger of lager zetten, afhankelijk van het omgevingsgeluid dat in een omgeving wordt gedetecteerd. Gebruikers hebben de mogelijkheid om gewaarschuwd te worden wanneer een onverwacht hard geluid wordt gedetecteerd of als omgevings- of publieksgeluid buitensporig wordt. Er kan ook een melding worden geactiveerd wanneer het omgevingsgeluid onder een vooraf bepaalde grens komt.

Verbeterde help sectie
Binnen Atmosphere is een helpsectie toegevoegd met waardevolle video's die een installateur of programmeur direct kunnen helpen met bepaalde vragen.

Firmware downloaden
De nieuwe firmware kan via deze link worden gedownload, maar het systeem zal dit ook melden zodra de unit wordt opgestart. Eindgebruikers worden hier niet mee belast.

Zwarte wall panels
Naast deze firmware-updates kondigde AtlasIED ook de beschikbaarheid aan van nieuwe zwarte hardware-opties in het kader van ontwerp en stijl binnen een bepaald interieur.

Deze zwarte kleur wordt toegepast op de wallplates met sensoren voor omgevingsgeluid, geavanceerde multizone- en volumecontrollers en Bluetooth-, XLR- en RCA-audio-ingangen. Het hebben van meerdere kleuropties opent nieuwe mogelijkheden in bijvoorbeeld de horeca. Restaurants, winkels en hotels kunnen hun hardware nu een subtieler onderdeel van hun interieur maken, zonder de kostbare aandacht van klanten af ​​te leiden van hun algehele ervaring in de ruimte.

Over Atmosphere
Atmosphere is bij uitstek geschikt voor kantoren, bedrijfshallen horeca, onderwijs, winkels en andere commerciële omgevingen. De bediening kan contactloos en het systeem beschikt over kunstmatige intelligentie om de installatie, instelling en bediening te vereenvoudigen. Met de introductie van deze nieuwe firmware-update heeft AtlasIED Atmosphere verder geoptimaliseerd om te voldoen aan de behoeften van zijn klanten.

Meer weten over Atmosphere? Check dit Nederlands geschreven blog.